

Mąka sojowa odtłuszczona
Soja to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych.
Źródło dobrze przyswajalnych białek roślinnych i tłuszczów nienasyconych. Zawiera witaminy grupy B oraz składniki mineralne.
Obniża poziom "złego" cholesterolu we krwi, zapobiega powstawaniu zatorów i zakrzepów, wzmacnia naczynia krwionośne.
Jest niezastąpiona w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.
Obniża poziom cukru we krwi, zalecana jest zatem diabetykom i osobom z niestabilnym poziomem insuliny.
Łagodzi znacznie objawy menopauzy, poprzez zawarte w niej fito-estrogeny.
Zwiększa gęstość mineralną kości.
Wartość odżywcza 100 g produktu. |
|
Wartość energetyczna | 1382kJ / 330kcal |
Białko | 47g |
Tłuszcz | 1,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 34g |
w tym cukry proste | 19g |
Sól | 0,05g |
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcia produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie mogą się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.