

Granulat sojowy z mąki sojowej niemodyfikowanej genetycznie.
Granulat sojowa jest produktem odwodnionym i bezmięsnym o wysokiej zawartości białka. To roślinny analog mięsa. Skład: odtłuszczona mąka sojowa z soi nie modyfikowanej genetycznie.
Przed spożyciem należy namoczyć ją na ok 30 min w gorącej zalewie 3:1 z wywaru warzywnego, sosu sojowego i innych przypraw.
Podaje się ją jak mięso: gulaszu, bigosie, zupach, leczu i innych potrawach, w których chcemy ją zastąpić mięsem
Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna | 1334 kJ / 316 kcal |
Białko | 50 g |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 19,1 g |
w tym cukry | 13 g |
Błonnik | 16 g |
Sól | 0g |
Produkt zawiera alergen - SOJA
Kraj pochodzenia produktu: Polska
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcia produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie mogą się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.