Mąka na włoską pizzę Typ 00
Mąka pszenna typ 00 dedykowana na pizzę włoską.
Mąka pszenna na pizzę włoską TYP 00. Zapewnia optymalną rozciągliwość i strukturę ciasta. Pozwala uzyskać cienkie ciasto, które po wypieku ma idealną chrupkość i smak. |
|
Przykładowa receptura - Wykonanie metodą dwufazową:
Mąka - 1,5 kg; Woda – około 0,82 kg – (dolewkę ustalić wg. konsystencji ciasta) Drożdże – 40 g ; Olej – 45 g ; Sól – 30 g; Cukier – 25 g
Faza I
Mąka - 0,9 kg ; Woda - 0,6 kg ; Drożdże - 5 g
Mieszać na wolnych obrotach 4 minuty. Odstawić na 4 godziny.
Faza II
Do podmłody dodać pozostałą część składników.
Mąka - 0,6 kg
Woda – około 0,25 kg – (dolewkę ustalić wg. konsystencji ciasta)
Drożdże – 35 g
Olej – 45 g
Sól – 30 g
Cukier – 25 g
Mieszać 3 minuty na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Odstawić na 5 minut. Podzielić ciasto na kęsy. Pozostawić kęsy na 45 min.
Temperatura wypieku: 250 °C, czas około 10 minut w zależności od gramatury produktu.
Wartość odżywcza mąki pszennej typ 00 | |
Wartość energetyczna - Energia | 1442 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 70,6 g |
W tym cukry | 1,7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0 g |
Produkt zawiera alergen - gluten pszenny
Kraj pochodzenia produktu - Polska
Przechowywac w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem : Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, saoję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Brak opinii do tego produktu.