Płatki żytnie słodowane
Płatki żytnie słodowane do wypieku chleba i nie tylko.
Płatki żytnie słodowane produkowane są w specjalnym procesie słodowania z wyselekcjonowanego żyta.
Płatki charakteryzują się jednolitym kształtem, ciemną barwą i aromatem -słodowym. Pojedynczy płatek zachowuje swój kształt w wypieku.
Płatki mogą być używane we wszystkich rodzajach pieczywa i bułek, aby nadać im smak i rustykalna ziarnistą konsystencę.
Płatki są łatwe w użyciu.
Pomagają w brązowieniu skórki i wspomagają rozwój aromatycznego i zrównoważonego smaku słodowego w produkcie końcowym.
Płatki żytnie SŁODOWANE EKSTRUDOWANE to bogate źródło błonnika, wielu witamin z grupy B oraz minerałów jak żelazo, magnez, potas i wapń - Płatki żytnie słodowane mają ich jeszcze więcej niż płatki tradycyjne.
Wytwarzane z są ziaren żyta, które uprzednio poddane jest procesowi słodowania, co czyni składniki odżywcze w nich zawarte jeszcze lepiej przyswajalnymi.
Zastosowanie procesu ekstruzji powoduje, że po namoczeniu NIE ROZPADAJĄ SIĘ.
Spożywając płatki żytnie usprawniamy perystaltykę jelit i pozbywamy się zaparć.
Obniżają one cholesterol oraz stężenie glukozy we krwi. Dzięki nim możemy się w zdrowy sposób pozbyć zbędnych kilogramów.
Płatki żytnie dostarczą porządnej dawki składników odżywczych i pomagają walczyć z napadami głodu.
Wspomagają nas w odchudzaniu, jednocześnie niwelując uczucie zmęczenia. Płatki żytnie mogą stać się podstawą pożywnego i zdrowego śniadania. Można nimi zagęszczać zupy warzywne i mleczne.
Warto dodać je także do racuchów, czy domowych batonów.
Świetnymi dodatkami do płatków żytnich będą owoce, również te suszone, a także nabiał, jak jogurt, czy maślanka.
Wartości odżywcza w 100g: |
|
Wartość energetyczna | 1599 kJ / 380 kcal |
Białko | 7,5 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 9,5 g |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Błonnik | 10,3 g |
Sól | 0,02 g |
Produkt zawiera alergen BIAŁKA GLUTENU
Kraj pochodzenia - Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.