Płatki orkiszowe
Płatki orkiszowe wzbogacający dodatek do wypieku pieczywa.
Orkisz
to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane od wieków szczególnie w starożytności i średniowieczu.
Ziarna orkiszu cechuje naturalne bogactwo białka, witaminy B1, błonnika oraz składników mineralnych takich jak żelazo, fosfor i magnez.
Płatki orkiszowe dodane do wypieków wzbogacają je.
Wartość odżywcza produktu |
|
Wartość energetyczna | 1527 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwast tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 64 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,01 g |
Produkt zawiera alergen - BIAŁKA GLUTENU
Oferowana mąka jest wytwarzana z ziarna pszenicy orkisz wolnej od modyfikacji genetycznych.
Kraj pochodzenia produktu - kraje UE
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.