Mąka orkiszowa Typ 680
Drobnomielona mąka orkiszowa. W opinii wielu piekarzy najlepsza na rynku polskim. Mąka z pszenicy orkisz typ 680, jasna.
Mąka orkiszowa typ 680Oferowana mąka ma doskonałe właściwości wypiekowe |
Orkiszto pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane od wieków Ziarna orkiszu cechuje naturalne bogactwo białka, witaminy B1, |
Oferowana mąka jest z odmiany ziarna DIVIMAR
– to odmiana pszenicy ORKISZ o wysokiej zawartości białka i glutenu.
Ziarno orkiszu DIVIMAR wykorzystywane jest do produkcji mąki, kaszy, płatków, pieczywa, a także piwa.
Wypieki z mąki orkiszowej Typ 680 są idealną alternatywą dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny.
Wartość odżywcza mąki orkiszowej typ 680 w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna - Energia | 1474 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67,9 g |
w tym cukry | 6,7 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 13,1 g |
Sód | 0,0 g |
zawartość glutenu | minimum 26% |
Produkt zawiera alergen - BIAŁKA GLUTENU
Oferowana mąka jest wytwarzana z ziarna pszenicy orkisz wolnej od modyfikacji genetycznych.
Kraj pochodzenia produktu - Polska
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.