Zarodki pszenne z kiełek - źródło spermidyny
Koncentrat kiełków pszenicy to zarodki pszenne stabilizowane o wysokiej zawartości spermidyny.
ZARODKI PSZENNE - zdrowy dodatek do pieczywa i nie tylko
Delikatne płatki koncentratu kiełków pszenicy o wysokiej zawartości spermidyny.
Łagodnie stabilizowane, o lekko orzechowym smaku.
- zdrowe i różnorodne - jest wysoce funkcjonalnym składnikiem zdrowych artykułów spożywczych.
- to co najlepsze z ziarna pszenicy - planowo wpisuje się w trend większej naturalności i płynącej z wnętrza funkcjonalności.
- bogactwo witaminy E - ma wysoką naturalną zawartość witaminy E.
- różnorodne zastosowanie - Obojętnie czy chodzi o świeże pieczywo, batoniki lub ciastka, napoje orzeźwiające, czy makarony al dente, można zastosować go w każdym daniu. Granicę zastosowania stawia tylko nasza fantazja.
- bogactwo spermidyny - zawiera do 600% więcej spermidyny niż tradycyjne produkty z kiełków pszenicy.
Oferowany produkt jest koncentratem kiełków pszenicy, który podlega łagodnej stabilizacji termicznej i ma wysoką zawartość spermidyny
Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia, można zastosować go w pieczywie i wszelkiego rodzaju artykułach spożywczych.
Spermidyna jest naturalnym składnikiem wszystkich organizmów żywych. Nazwa spermidyna pochodzi o tego, że ta substancja została po raz pierwszy wykazana w męskiej spermie. Występuje ona we wszystkich naszych komórkach ciała i w znaczący sposób związana jest ze wzrostem komórek. Spermidyna jest jedyną własną substancją ciała, która ma pozytywny wpływ na autofagię (proces recyklingu we własnym organizmie), co sprawia, że substancja ta jest bardzo interesująca dla badań naukowych. Przykładowo w ten sposób spermidyna powinna chronić przed zachorowaniami i spowalniać proces starzenia.
Wartości odżywcza w 100g: |
|
Wartość energetyczna | 1544 kJ / 368 kcal |
Białko | 25,7 g |
Węglowodany | 37,7 g |
w tym cukry | 15,2 g |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g |
Błonnik | 12,0 g |
Sól | 0,01 g |
Kraj pochodzenia - Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.