

Mak biały parzony i mielony suchy
Mak biały - Papaver somniferum
Biały mak , który został poddany procesom parzenia i mielenia, dzięki czemu łatwiej go wykorzystać w masach makowych do produktów cukierniczych. Produkt suchy.
Mak biały rośnie w krajach o ciepłym klimacie. Jest to łagodniejsza i o wiele rzadziej spotykana odmiana niebieskich ziaren.
Charakteryzuje się bardziej łagodnym smakiem z przebijającą się słodką nutką.
Wartość odżywcza produktu w 100g |
|
Wartość energetyczna - Energia | 2230kJ / 531 kacl |
Tłuszcze | 41g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g |
Węglowodany | 4,3 g |
w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,01g |
Kraj pochodzenia - Republika Czeska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie mogą się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.