

Ziarno soji bez modyfikacji GMO
Soja to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych.
Źródło dobrze przyswajalnych białek roślinnych i tłuszczów nienasyconych. Zawiera witaminy grupy B oraz składniki mineralne.
Obniża poziom "złego" cholesterolu we krwi, zapobiega powstawaniu zatorów i zakrzepów, wzmacnia naczynia krwionośne.
Jest nieząstąpiona w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.
Ziarna soi stosuje się jako dodatek do wypieku pieczywa, do wytwarzania mleka sojowego, a także do potraw wegetariańskich i wegańskich.
Wartość odżywcza 100 g produktu. |
|
Wartość energetyczna | 1712 kJ / 409 kcal |
Białko | 40 g |
Tłuszcz | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry proste | 4 g |
Sól | 0 g |
Oferowane ziarna są wolne od modywikacji genetycznych - GMO
Kraj pochodzenia produktu: Ukraina
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcia produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie mogą się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.