Mąka z płaskurki pełnoziarnista
Maka zpradawnej odmiany pszenicy płaskurki. Drobnomielona do chleba.
Mąka z płaskurki pełnoziarnista czyli z pełnego przemiału.
Pełen przemiał to metoda mielenia pełnych ziaren (bielma ziarna jak i jej pokrycia, z którego powstają otręby).
Taka mąka ma ciemniejszy kolor niż mąka z płaskurki Typ 630, bowiem zawiera otręby. Właśnie dzięki temu jest bogata w błonnik oraz szereg witamin i składników mineralnych.
Mąka z płaskurki pełnoziarnistej jest bogatym źródłem antyoksydantów, wapnia i fosforu.
Posiada niezwykły orzechowy zapach.
Wartość odżywcza 100 g produktu. |
|
Wartość energetyczna | 1469 kJ / 346 kcal |
Białko | 12,7 g |
Węglowodany | 68,4 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Błonnik | 12,9 g |
Sól | 0,008 g |
Produkt zawiera alergen - BIAŁKA GLUTENU
Oferowana mąka jest wytwarzana z ziarna pszenicy orkisz wolnej od modyfikacji genetycznych.
Kraj pochodzenia produktu - Kraje UE
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.