włoska mąka "0" z pszenicy miękkiej bez żadnych dodatków.
Mąka jest czysta i jednorodna, bez żadnych substancji dodatkowych i polepszaczy, konserwantów, barwników, lub jakichkolwiek czynników technologicznych.
Zastosowanie:
Mąka jest idealna do przygotowywania drożdżówek i długo fermentujących ciast typu "biga", ciast na zakwasie,
oraz do przygotowania chrupiącej pizzy, której ciasto pozostawia się do wyrośnięcia na dłużej niż 48 godzin, co jest zmienne w zależności od temperatury i ilości użytych drożdży.
Mąka "0" MANITOBA może być używana do wzmacniania innych mąk.
Mąka bardzo drobna, lekko ziarnista, gładka w dotyku o jednorodnym białym kolorze bez ciemnych cząstek.
Gluten 14-16%
Mąka o bardzo wysokiej jakości
Molino Spadoni to największy producent mąki i mieszanek na rynku włoskim. Siedziba firmy zlokalizowana jest w Coccolia blisko Rawenna w północnych Włoszech, tam znajduje się główna fabryka z młynem i magazynem. Warto wspomnieć, że korzenie młyna sięgają do 1445 roku. Na czele firmy stoi rodzina Spadoni, obecnie trzecie pokolenie, która w trosce o doskonałą jakość swoich produktów, mocno inwestuje w technologię, edukację i rozwój, bezpieczeństwo. Firma jest certyfikowana UNI EN 9001:2008.
Gluten 14-16%
Wartość odżywcza 100 g :
Wartość energetyczna 1448kJ / 341kcal
Tłuszcz -1,2 g , w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 65,8 g w tym cukry - 1,4 g
Białko -15,4 g ; Błonnik - 2,3 g ; Sól- 0,01 g
Brak opinii do tego produktu.