

Różowa sól z Himalajów.
SÓL HIMALAJSKA gruba 2-4mm
BARDZO RÓŻOWA
Sól himalajska różowa pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów.
Nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, jest w pełni czysta. Jest to najzdrowsza sól na naszej planecie.
Powstawała i krystalizowała się kilkadziesiąt milionów lat temu.
Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości.
Zawartość najważniejszych pierwiastków mineralnych w soli himalajskiej (w 1 kg):
Sód - 382.61 g, Potas - 3,5 g , Magnez 0.16 g, Fosfor - < 0.10 ppm, Wapń - 4.05 g, Chrom - 0.05 ppm, Mangan 0.27 ppm, Cynk - 2.38 ppm, Żelazo - 38.9 ppm, Selen - 0.05 ppm, Brom - 2.1 ppm
Kraj pochodzenia - Pakistan
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.