

Kiełki z żyta słodowane, dodatek jakościowy i smakowy do wypieku pieczywa.
Kiełki żytnie słodowane są to skleikowane ziarna żyta.
Nadają one pieczywu aromatyczny smak i przyczyniają się do utrzymania go w świeżości.
Dzięki procesowi ekstruzji nie rozpadają się po namoczeniu.
Starannie wybrane ziarna, które zostały poddane słodowaniu, a następnie EKSTRUDOWANIU.
Kiełki żytnie słodowane są to skleikowane ziarna żyta.
Nadają one pieczywu aromatyczny smak i przyczyniają się do utrzymania go w świeżości.
Idealne jako zdrowy dodatek do np. jogurtu w postaci złocistego, suchego i kruchego ziarna.
Dodane do własnoręcznie wyrabianego pieczywa nadają mu aromatyczny smak i przyczyniają się do utrzymania go w świeżości.
Dzięki procesowi ekstruzji nie rozpadają się po namoczeniu.
Wartości odżywcza mąki pełnoziarnistej z dzikiego żyta w 100g: |
|
Wartość energetyczna | 1515 kJ / 359 kcal |
Białko | 11,0 g |
Węglowodany | 68,8 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g |
Błonnik | 7,5 g |
Sól | 0,007 g |
Produkt zawiera alergen BIAŁKA GLUTENU
Kraj pochodzenia - Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.