

Nasiona lnu złotego
Złote nasiona lnu składają się z 43 do 44% oleju gdzie 51% zawartości oleju to kwas tłuszczowy omega-3 bądź kwas alfa-linolenowy, który zapobiega chorobom serca i naczyń krwionośnych.
Złote nasiona lnu mają zdrową, zbilansowaną ilość tłuszczu, kalorii i białka. Są również bogatym źródłem lignanów.
Spożywanie siemienia pomaga w schorzeniach układu pokarmowego np. niezycie żołądka. Po zalaniu siemienia lnianego wodą wytwarza się śluz łagodzący podrażnienie żołądka i stany zapalne.
Siemię sprawdza się idealnie jako zdrowy skałdnik pieczywa i ciast.
Len wykazuje właściwości odżywcze, wzmacniające, osłaniające, przeciwzapalne, regenerujące, przeczyszczające, regulujące cisnienie krwi, obniżające poziom cholesterolu.
Len zaleca się stosować przy chorobach przewodu pokarmowego, zwłaszcz żołądka, dwunastnicy i jelit, przy zaparciach, przy problemach z układem oddechowym i wydalniczym, mieżdzycy, wyniszczeniu organizmu, reumatyźmie, otyłości, hemoroidach.
Zewnętrznie siemie lniane stosuje się do ropni, wrzodów, stanów zapalnych skóry, oparzeń, odmrożeń, trądziku, pękania i łuszczenia się naskórka, odleżyn, świądu, wysypek alergicznych.
Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna - Energia | 2092 kJ / 500 kcal |
Tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 24,5 g |
Sól | 0,2 g |
Kraj pochodzenia - Rosja/ Kazachstan
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.