

orzechy włoskich - połówki, ćwiartki
Orzechy włoskie to bogate źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT).
Idealna przekąska. Bardzo dobre do wypieków, past itp. MIX - połówki, ćwiartki, kawałki.
Orzech włoski wykazuje właściwości: bakteriobójcze, przeciwgrzybicze, przeciwrobacze, ściągające, przeciwzapalne, tamujące krwawienie, obniżające poziom cukru we krwi, oczyszczające, przeciwbakteryjne.
Orzechy włoskie stosuje się przy nieżytach przewodu pokarmowego, braku apetytu, niestrawności, zatruciach pokarmowych, biegunkach, wzdęciach, krwawieniach w przewodzie pokarmowym, czerwonce, owrzodzeniu jelita grubego, cukrzycy, nadmiernej laktacji u kobiet.
Wartość odżywcza w 100g |
|
Wartość energetyczna | 654 kcal / 2738 kJ |
Tłuszcz | 65g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 47g |
Węglowodany | 14g |
w tym cukry | |
Błonnik | 6 g |
Białko | 15g |
Sól | 0,02g |
Kraj pochodzenia - Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.