

Migdały blanszowane białe bez skórki Kalifornijskie.
Migdały to nasiona migdałowca zwyczajengo.
Charakteryzują się słodkim smakiem i najczęściej pochodzą z upraw, z których największe znajdują się dziś w krajach północnej Afryki, Europie Południowej oraz w Stanach Zjednoczonych.
Obfitują w tłuszcz, witaminy i składniki mineralne. Migdały znajdują zastosowanie kulinarne jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów.
Mają dużo witaminy B2, witaminy E i błonnika. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i pierwiastków mineralnych.
Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna | 2566 kJ / 621 kcal |
Tłuszcze | 52,0g |
w tym nienasycone kwasy tłuszczowe | 4,74 g |
Węglowodany | 7,6 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 12,9g |
Białko | 24,1 g |
Sól | 0,035 g |
Kraj pochodzenia - USA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.