Kiełki gryki w płatkach

Suszone kiełki gryki w płatkach. Gotowe do bezpośredniego spożycia. Nie wymagają obróbki cieplnej. Zawierają znacznie więcej wartościowych składników odzywczych w porównaniu do nie kiełkowanych ziaren.

Dostępne opcje
Cena 8,00 zł
Niedostępny
Ilość sztuk
Musisz być zalogowany!

Premia za zakupy Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1

Gryka jest ważnym żródłem rutyny, która leczy problemy z żyłami, hemoroidami i żylakami.


Na obszarze Polski zaczęto ją uprawiać na przełomie XI i XII wieku, kiedy została przywieziona ze wschodu.


W ostatnich latach obserwujemy ogólnoświatowy renesans uprawy gryki. Wynika to ze względów zdrowotnych, dietetycznych i ogólnie ze zwiekszonego zainteresowania ludzi racjonalnym odżywianiem oraz dążeniem do zwalczania chorób cywilizacyjnych.


Suszone płatki kiełek gryki.


Kiełki są bardziej strawne niż ziarna  i mają  więcej  wartości odżywczych w porównaniu do nie kiełkowanych ziaren.
Kiełkowanie znacznie zwiększa zawartość błonnika gryczanego.


Płatki są delikatne, chrupiące i delikatnie pachną orzechami.


Nadają się do natychmiastowego spożycia!


To idealny dodatek do jogurtów, sałatek, past, deserów, zup, kaszy !


Gryka traci swój typowy smak przez kiełkowanie.


Kiełkowanie to proces, który ma na celu dostarczenie składników odżywczych do organizmu - zarodka. Po namoczeniu w ziarnie zaczyna zachodzić kaskada reakcji biochemicznych - skrobie, białka i tłuszcze są stopniowo rozkładane w wewnętrznej części ziarna. To sprawia, że ​​kiełkowane ziarno jest bardziej strawne w porównaniu z ziarnem nie kiełkującym.
Dzięki obróbce cieplnej kiełkowane produkty nadają się do natychmiastowego spożycia.
Kiełkowane bezglutenowe ziarna gryki  są bardzo smaczne w owsiance,  sałatce lub paście, z jogurtem itp.


Produkcja kiełek gryki odbywa się w kilku fazach: - Po pierwsze ziarna poddawane są dokładnej selekcji - wybierane są nasiona tylko o wysokiej jakości. Następnie ziarna są  czyszczone.  Czyszczenie jest procesem wieloetapowym, gdzie w pierwszym momencie ziarna namacza się w wodzie, aby zmyć z nich wszystkie zanieczyszczenia, a następnie moczy celem  kiełkowania.
Ziarna są kiełkowane w ciągu 24 do 48 w monitorowanych warunkach.
Następnie kiełki poddawane są obróbce cieplnej, która zatrzymuje proces kiełkowania w optymalnej fazie kiełkowania, tak aby zgromadziły się w nich jak największe ilości składników odzywczych.  Kiełki zostają wysuszone i zapakowane.


Wartość odżywcza kiełkek w 100g produktu 

Wartość energetyczna 1515kJ / 359 kcal
Tłuszcz 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe 0,3 g 
Węglowodany 53 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 16 g 
Białko 25g
Sól 0,02 g

Kraj pochodzenia : Czechy 

W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soją mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.

Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu. 

Najlepiej spożyć przed końcem: Data na opakowaniu.

Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie mogą się od siebie nieznacznie różnić. 


Średnia ocen:
0 5
z 0 ocen
Tylko użytkownicy, którzy już kupili produkt, mogą dodać recenzję.

Brak opinii do tego produktu.

Dodaj opinię

Kiełki gryki w płatkach

Kiełki gryki w płatkach

Suszone kiełki gryki w płatkach. Gotowe do bezpośredniego spożycia. Nie wymagają obróbki cieplnej. Zawierają znacznie więcej wartościowych składników odzywczych w porównaniu do nie kiełkowanych ziaren.

monetization_on Napisz recenzję i otrzymaj kupon rabatowy 2%
*Ważny przez 30 dani
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: