

Grys z pszenicy orkisz typu kaszka manna
Kasza powstaje z pełnego przemiału ziaren tego zboża. Ma charakterystyczny słodko-orzechowy smak. To doskonały dodatek do dań mięsnych i sosów, gotowanych, smażonych lub świeżych warzyw, a także suszonych owoców. Wystarczy podlać ją bulionem warzywnym, aby stworzyć smaczną i lekką kolację. Z kolei w kuchni łasuchów i fanów słodkości powinna zagościć ona w połączeniu z mlekiem, cynamonem i innymi przyprawami korzennymi.
Sposób przygotowania: zagotować wodę lub mleko w ilości dwa razy większej niż ilość kaszy. Kaszę można wypłukać i wymieszać z niewielką ilością płynu. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut, cały czas mieszając, aż całość zgęstnieje. Ugotowaną kaszkę można posłodzić lub dodać ulubione zioła lub przyprawy.
Brak opinii do tego produktu.