

Mak niebieski
Mak niebieski jest bazą wielu bożonarodzeniowych ciast i potraw: makowców, kutii, łazanek i innych.
Mak wykazuje właściwości: rozkurczowe, osłaniające, powlekające, przeciwkaszlowe, kojące, odkrztuśne, uspokajające, nasenne.
Mak zalecany jest przy uporczywym męczącym kaszlu, chrypce, niezytach jamy ustnej i gardła, anginie, krztuścu, nadmiernej pobudliwości, bezsenności, biegunce, kolce jelitowej.
Zewnętrznie mak można stosować w dolegliwościach jamy ustnej i gardła, zapaleniu spojówek, stanach zapalny pochwy do irygacji.
Wartość odżywcza produktu w 100g |
|
Wartość energetyczna - Energia | 2164kJ / 524 kacl |
Tłuszcze | 43g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 42 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,2g |
Kraj pochodzenia - Republika Czeska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.