

Gofry biszkoptowe to mieszanka cukiernicza do samodzielnego przygotowania gofrów.
Gofry biszkoptowe to mieszanka cukiernicza do samodzielnego przygotowania bardzo smacznych gofrów.
Sposób przyrządzenia: Do wysokiego naczynia wsypać 1 kg proszku cukierniczego, dodać litr wody i 100-250 g oleju.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Miksować przez kilka minut, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem gofrownicę.
Piec w temperaturze 220-230 0C przez ok. 4-5 min. do uzyskania złotego koloru.
Na 1 kg mieszanki dodać 100-250 gram oleju roślinnego oraz 1 litr wody.
Wartość odżywcza w 100g |
|
Wartość energetyczna | 1468 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczow | 0,6 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 11 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | 9,9 g |
Sól | 0,77 g |
Składniki: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat.
Produkt zawiera alergeny - BIAŁKA GLUTENU, JAJA, MLEKO
Kraj pochodzenia produktu - Polska
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Brak opinii do tego produktu.