Suchy zakwas pszenny
Zakwas pszenny - Soft Sauer to kwaskowaty dodatek do pieczywa na bazie pełnoziarnistej mąki pszennej i kwasu mlekowego fermentowanego biologicznie.
Składniki: mąka pszenna razowa, środek zakwaszający z biologicznie sfermentowanego kwasu mlekowego.
Zalety zakwasu pszennego:
-kwasowość na bazie naturalnych składników
- elastyczny miękisz w pieczywie po jego dodaniu
- wydłużenie świeżości wypieczonych produktów z dodatkiem zakwasu
- bogactwo smaku
Zakwas pszenny szczególnie dobrze sprawdzi się w do przygotowania francuskiego chleba i pizzy oraz pieczywa pszennego, mieszanego i razowego.
Dawkowanie: w zależności od zastosowania 1-5% na mąkę
Wartość odżywcza 100 g : wartość energetyczna 1552 kJ /370kcal
Tłuszcz -2,2g , w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3g
Węglowodany - 54,3g w tym cukry - 0,7g
Błonnik - 9,1g
Białko - 10,4g
Sól - 0,008g
Brak opinii do tego produktu.