Mąka żytnia chlebowa Typ 997

Mąka żytnia idealna do karmienia zakwasu i na wypieki

Dostępne opcje
Cena 12,50 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,50 zł

Dostępny
Ilość sztuk
Musisz być zalogowany!

Premia za zakupy Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 2

W pełni naturalna bez dodatków mąka żytnia 

Mąka żytnia typ 997  idealnie nadaje się do:

  • wypieku domowego chleba
  • zakwasu chlebowego;
  • zakwasu żurkowego;

Mąka żytnia typ 997 ma lekko szarawy odcień i  jest ciemniejsza od mąki żytniej typ 720 ze względu na wysoki stopień zmielenia okrywy owocowo-nasiennej.

Jest idealna do wytwarzania zakwasu chlebowego, któremu nadaje lekko kwaśny smak i specyficzny świeży aromat.

Oferowana mąką jest wytwarzana z ziarna żyta  wolnego od modyfikacji genetycznych.

Wartości odżywcza  w 100 g produktu.

Wartość energetyczna  1383 kJ/ 327 kcal
Białko 6,9 g
Węglowodany  68 g
w tym cukry  1,8 g
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,3 g
Błonnik  8,6 g
Sól  0,03 g

Mąki żytnie  zawierają alergen: białko glutenu

Kraj pochodzenia -  Niemcy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu

W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki. 

Produkt może zawierać ich śladowe ilości. 

Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić. 

Średnia ocen:
0 5
z 1 ocen
Tylko użytkownicy, którzy już kupili produkt, mogą dodać recenzję.
star_border star_border star_border star_border star_border
2022-05-29
Dobra na zakwas

Bardzo dobrze pracuje zakwas na tej mące. Rośnie bardzo szybko i ładnie pachnie nutą leśną dzikich jagód (przynajmniej dla mnie)

Dodaj opinię

Mąka żytnia chlebowa Typ 997

Mąka żytnia chlebowa Typ 997

Mąka żytnia idealna do karmienia zakwasu i na wypieki

monetization_on Napisz recenzję i otrzymaj kupon rabatowy 2%
*Ważny przez 30 dani
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: