Mąka żytnia idealna do karmienia zakwasu i na wypieki
W pełni naturalna bez dodatków mąka żytnia
Mąka żytnia typ 997 idealnie nadaje się do:
Mąka żytnia typ 997 ma lekko szarawy odcień i jest ciemniejsza od mąki żytniej typ 720 ze względu na wysoki stopień zmielenia okrywy owocowo-nasiennej.
Jest idealna do wytwarzania zakwasu chlebowego, któremu nadaje lekko kwaśny smak i specyficzny świeży aromat.
Oferowana mąką jest wytwarzana z ziarna żyta wolnego od modyfikacji genetycznych.
| Wartości odżywcza w 100 g produktu. |
|
| Wartość energetyczna | 1383 kJ/ 327 kcal |
| Białko | 6,9 g |
| Węglowodany | 68 g |
| w tym cukry | 1,8 g |
| Tłuszcz | 1,1 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Błonnik | 8,6 g |
| Sól | 0,03 g |
Mąki żytnie zawierają alergen: białko glutenu
Kraj pochodzenia - Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Bardzo dobrze pracuje zakwas na tej mące. Rośnie bardzo szybko i ładnie pachnie nutą leśną dzikich jagód (przynajmniej dla mnie)