Gofry wegańskie to mieszanka cukiernicza do samodzielnego przygotowania gofrów dla wegan. Nie zawiera jaj i białek mleka.
Sposób przyrządzenia: Do wysokiego naczynia wsypać 0,5 kg proszku cukierniczego, dodać 0,5 litra wody i 100-250 g oleju roślinnego
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Miksować przez kilka minut, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem gofrownicę.
Piec w temperaturze 220-230 0C przez ok. 4-5 min. do uzyskania złotego koloru.
| Wartość odżywcza w 100g |
|
| Wartość energetyczna | 1491 kJ / 351 kcal |
| Tłuszcz | 0,9 g |
| w tym kwasy tłuszczow | 0,2 g |
| Węglowodany | 74 g |
| w tym cukry | 16 g |
| Błonnik | 2,9 g |
| Białko | 10 g |
| Sól | 0,5 g |
Składniki: mąka pszenna, cukier, mąka SOJOWA skrobia PSZENNA, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, sól, aromat.
Produkt zawiera alergeny - BIAŁKA GLUTENU, SOJĘ,
Kraj pochodzenia produktu - Polska
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Brak opinii do tego produktu.