Polewa biała w płatkach

Biała polewa oparta na tłuszczach laurynowych.

Dostępne opcje
Cena 18,00 zł

Aktualna cena jest niższa niż najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

Dostępny
Ilość sztuk
Musisz być zalogowany!

Premia za zakupy Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 3

Produkt do oblewania ciast, tortów oraz wyrobów ciastkarskich, piekarskich i galanterii cukierniczej płatki w skali przemysłowej i rzemieślniczej.

Biała polewa oparta na tłuszczach laurynowych, o wyrazistym mlecznym smaku, zbliżonym do białej czekolady to doskonały produkty do dekorowania okolicznościowych wypieków. Bardzo dobrze nadaje się także do barwienia przy użyciu barwników spożywczych przeznaczonych do czekolady, pozwalając osiągać ciekawe kompozycje kolorystyczne.

zawartość tłuszczu 33%

Zastosowanie:

Do oblewania lodów metodą zanurzenia lub natrysku w średnio- oraz wielkoprzemysłowych zakładach produkcyjnych.

Do oblewania lub dekoracji lodów oraz deserów lodowych w skali rzemieślniczej – manufaktury i lodziarnie.

Do oblewania lub dekorowania owoców mrożonych.

Do dekorowania chłodzonych ciast i tortów drip cake.

Sposób użycia

  • Polewę w formie zestalonej upłynnić w temperaturze 40–45 °C.

  • Upłynnianie:  w skali rzemieślniczej na łaźni wodnej, dokładnie mieszając.

  • Korpusy lodowe oblewać w temperaturze 27–30 °C, zależnie od pożądanego stopnia oblania.

  • Upłynniona polewa podczas przechowywania ulega rozwarstwieniu, gdyż faza tłuszczowa migruje na powierzchnię, a cząstki stałe ulegają sedymentacji na dnie zbiornika. Jest to zjawisko charakterystyczne dla płynnych, wysokotłuszczowych produktów o charakterze zawiesiny. Dokładne wymieszanie pozwala na uzyskanie jednorodnej konsystencji. Aby zapobiec rozwarstwieniu zaleca się ciągłe mieszanie polew podczas przechowywania.

  • Zjawisko migracji tłuszczu na powierzchnię zachodzi również w polewach przechowywanych w formie zestalonej (w kartonie). Dlatego zaleca się upłynnianie całej porcji zawartej w oryginalnym opakowaniu (karton 25 kg) w celu zachowania jej właściwości. W sytuacji, gdy użycie ilości 25 kg nie jest możliwe, polewę należy porcjować odcinając plastry od góry do dołu kartonu. Taki sposób porcjowania pozwoli na zachowanie właściwej proporcji między cząstkami stałymi, skoncentrowanymi na dnie kartonu, a miękka warstwą o podwyższonej zawartości tłuszczu na powierzchni.

Średnia ocen:
0 5
z 0 ocen
Tylko użytkownicy, którzy już kupili produkt, mogą dodać recenzję.

Brak opinii do tego produktu.

Dodaj opinię

Polewa biała w płatkach

Polewa biała w płatkach

Biała polewa oparta na tłuszczach laurynowych.

monetization_on Napisz recenzję i otrzymaj kupon rabatowy 2%
*Ważny przez 30 dani
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: