Mleczna czekolada z naturalną wanilią o zawartości kakao 34% i masła kakaowego 36/38%.
Czekolada MLECZNA MILK DISCS 34% AQ37DV Master Martini
Czekolada mleczna o statusie kuwertury o zawartości kakao 34% oraz masła kakaowego 36/38%.
Delikatna i kremowa w smaku, słodka czekolada z nutami mlecznymi oraz waniliowymi z naturalną wanilią.
Produkowana w postaci drobnych pastylek.
Składniki: cukier, masło kakaowe, MLEKO w proszku, pasta kakaowa, emulgator (E322 lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat wanilii
Płynność: 2/5
Instrukcja rozpuszczania czekolady do fontann
Rozpuszczanie czekolady w kąpieli wodnej
Nagrzać wodę w naczyniu (nie gotować!). Do rozgrzanej wody wstawić odpowiednio mniejsze naczynie, które nie będzie dotykało dna większego, a zarazem nie wpadnie do niego. Do suchego naczynia wsypać czekoladę.
Do czekolady mlecznej można dodać olej roślinny w proporcji do 10% (np: na 1kg czekolady mlecznej do 100ml oleju). Czekolada nie może mieć kontaktu z wodą. Rozpuszczając tym sposobem czekoladę należy ją często mieszać. Rozpuszczoną i ciepłą czekoladę należy wlać do rozgrzanej misy fontanny.
Dodanie oleju spożywczego do czekolady w zalecanych proporcjach, nie spowoduje jej zmiany smakowej.
Rozpuszczanie czekolady w kuchence mikrofalowej (zalecana moc to 600W)
Czekoladę należy umieścić w naczyniu przystosowanym do kuchenek mikrofalowych i dolać olej roślinny do 10%. Po około 2 min należy przerwać grzanie i zamieszać rozpuszczającą się czekoladę. W przypadku kuchenek bez obrotowej podstawy należy przerywać i mieszać z częstotliwością co 30 sekund. Rozpuszczoną i ciepłą czekoladę należy wlać do rozgrzanej misy fontanny.
Rozpuszczając czekoladę bezpośrednio na palniku gazowym lub elektrycznym można w łatwy sposób przypalić czekoladę!
| Wartość odżywcza 100g produktu. | |
| Wartość energetyczna | 2309 kJ / 553 kcal |
| Tłuszcz | 34 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
| Węglowodany | 55 g |
| w tym cukry | 55g |
| Białko | 6,2 g |
| Sól | 0,33 g |
Produkt zawiera alergeny - LAKTOZA (mleko)
Kraj pochodzenia produktu - Włochy
W zakładzie wykorzystuje się alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, sezam, soję, mleko, gorczycę, seler, związki siarki. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć - Data na opakowaniu.
Brak opinii do tego produktu.