Suszone, cięte owoce żurawiny
Słodkie, smaczne, mięsiste owoce żurawiny o ładnym żywym kolorze
zdrowy smakołyk
Do zastosowania jako składnik do musli, dodatek do sałatek, własnych wyrobów piekarskich,
Żurawina wykazuje właściwości: napotne, przeciwgorączkowe, regulujące trawienie, przeciwbakteryjne, przeciwkrwotoczne.
Żurawinę zaleca się wewnetrznie: przy zapaleniu nerek, pęcherza czy dróg moczowych; dnie; reumatyźmie; krwawieniach wewnętrznych; biegunce; arterosklerozie; wrzodach żołądka i dwunastnicy; chorobach dziąseł.
Skład: Żurawina 60%, cukier trzcinowy 39%, olej słonecznikowy <1%
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
| Wartość energetyczna | 1290kJ / 308 kcal |
| Tłuszcze | 1,4 g |
| w tym nienasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
| Węglowodany | 82 g |
| w tym cukry | 65 g |
| Błonnik | 6 g |
| Białko | 0,1 g |
| Sól | 0,03 g |
Kraj pochodzenia - Kanada
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przezd końcem - Data na opakowaniu
W zakładzie wykorzystuje się alergeny, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy arachidowe, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam, związki siarki.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przedstawione zdjęcie produktu z oferty jest poglądowe. Poszczególne partie moga się od siebie nieznacznie różnić.
Brak opinii do tego produktu.