

Mieszanka keksowa do ciast
Mieszanka kekesowa to produkt otrzymany z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru owoce użyte w mieszance długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt. Owoce kandyzowane to produkty termostabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja tortów, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych (min.keks),piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania czekoladą.
Składniki: Owoce i warzywa w różnych proporcjach (jabłko, cukinia, skórka pomarańczowa, marchew, dynia, rodzynka, wiśnia, agrest), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, reg-ator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, koncentrat soku z czarnej marchwi, barwniki - kom-eksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, esktrakt z papryki, kurkumina
Wartości odżywcze w 100g/ml
Kraj pochodzenia- Polska
Producent - Prospona
Brak opinii do tego produktu.