marchewkowe ciasto na jesienne wieczory

marchewkowe ciasto na jesienne wieczory

Marchewkowe ciasto pani Renaty, może być przyjemną propozycją na jesienny deser. 

1,5 szklanki mąki 2ab

2 szklanki startej marchewki

1/2 szklanki oleju

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki sody

1 łyżeczka cynamonu

0,5 łyżeczki imbiru

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

3 jajka

1 szklanka cukru ( można dodać  stewię, ksylitol, erytrol)

Odrobina mleka migdałowego

W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche.

W drugiej lekko ubić jajka, olej, cukier. Dodać marchewkę.

Łyżką wymieszać z suchymi składnikami.

Piec w temp. 180 stopni 35-40 minut.

Podawać np. z serkiem  waniliowym, borówkami i płatkami migdałów.

Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany Zaloguj się